Läs om exklusiva hotell och hotell event - Din guide i hotellvärlden

Det finns ett flertal stora hotellkedjor runtom i världen som alla är kända för sin förstklassiga standard. Här nedanför tänkte vi lista och berätta lite om några av de allra mest välkända och största hotellkedjorna som ät bra att lägga på minnet om man ska ut och resa. Alla dessa hotell uppfyller kraven för att få ha 5 stjärnor.

Hilton Hotels 
Hilton är ett av de namnen som de flesta känner igen när det kommer till hotell. Men inte bara på grund av alla de hotellbyggnader de spridit ut runt om i världen utan även då namnet har kändisstatus. Hilton Hotel skapades år 1919 av en man vid namn Conrad Hilton. Det är inte bara de lyxiga Hilton hotellen som ägs av Hilton Hotels utan de har även ett flertal grupper med hotellkedjor världen över som bland annat Waldorf Astoria Hotels & Restort och Embassy Suites Hotels.

Club Med
Som står för Club Mediterranee är ett Franskt varumärke som har hotell utplacerade i hela världen. När du bokar hotell med denna exklusiva hotellkedja så kan du räkna med att allt ingår i priset. mat, träning, aktiviteter you name it. Detta lyxiga hotellvarumärke har med andra ord tagit all inclusive till helt nya nivåer. Värt att tänka på när du ska boka en All inclusive resa tillsammans med familj eller vänner och vill slippa så mycket utgifter på plats som möjligt.

Kempinski
Den lyxiga hotellkedjan Kempinski har hotell utplacerade världen över och är även känt som Euroas äldsta lyxhotell grupp. Här kan du räkna med riktigt klassisk lyx av hög standard. Hotellrummen är något utöver det vanliga och extremt bekväma när man vill koppla av erfter en lång resa. Namnet Kempinski förknippas med personlig service och lyx av absolut högsta kvalitet.

Fairmont
När du besöker något av Fairmonts hotell så kan du räkna med en extraordinär hotellupplevelse. Genom att erbjuda hotell av hög standard och unik arkitektur och struktur så kommer din vistelse att bli något utöver det vanliga. De flesta av deras hotell befinner sig i USA och Kanada men finns utspridda på en hel del andra delar av världen med.

Le Meridien
De flesta som väljer ett av Le Meridiens hotell gör det på grund av den lyxiga känslan som hotellrummen inger tillsammans med spaavdelningen. Letar du efter en riktigt lyxig och avkopplande semester så är Le Meridien ett riktigt bra val då de är riktigt kända för sina lyxiga och välbefinnande spa behandlingar.