Raffles Hotell i Singapore är ett av världens mest omtalade hotell och står på många resenärers bucket list. Hotellet har otaliga utmärkelser och har gjort sig känt för sin pompöst lyxiga stil och den egenkomponerade drinken Singapore Sling som med fördel avnjuts i Raffles egna Long bar. Läs vidare för att få en snabb introduktion till världens kanske lyxigaste hotell – Raffles i Singapore!

Lyx och flärd på Raffles Singapore

Raffles är en berömd hotellkedja som äger storslagna hotell världen över. Raffles Singapore är flaggskeppet och även det äldsta av hotellen. Redan år 1887 etablerades byggnaden av den brittiska mannen Sir Thomas Stamford Raffles, det var även denna man som i princip uppfann och byggde den nya landet Singapore. Trots att hotellet stått stadigt i över 120 år är byggnaderna fortfarande riktigt fräscha och moderna med en stilistik viktoriansk känsla. Många kända profiler har genom åren besökt Raffles, några av namnen är Angelina Jolie, Brigitte Bardot, Tom Hanks och Brad Pitt. Att besöka Raffles är verkligen en upplevelse sent att glömma!

Att spendera en natt på Raffles är ingen billig historia. Håll i hatten nu, för ett simpelt dubbelrum får du punga ut närmare 3000 kronor för en natt. För att bo i hotellets sviter får du räkna med att dubbla den summan med minst 10. Trots det höga priset menar många att upplevelsen verkligen är något utöver det vanliga och att det är väl värt att betala lite extra för att ta del av Raffles majestätiska känsla.raffles singapore

Avnjut en Singapore Sling i Long Bar

Kanske har du hört om Singapore Sling? Inte konstigt, mest känd är Raffles nämligen för deras signaturdrink vid detta namn. Befinner du dig i Singapore är det ett måste att åka upp i Long Bar, belägen på hotellets roof top, för att sippa på den berömda drinken. Den härliga historien är ginbaserad och mixad med ananasjuice, grenadine, lime, körsbärslikör, Cointreau och ett gäng andra hemliga ingredienser. Toppad med ett cocktailkörsbär är Singapore Sling en härligt fruktig och välbalanserad drink noga framtagen av en av hotellets tidiga bartenders. Drinken föddes redan redan på 80-talet och komponerades ihop av Ngiam Tong Boon, en skicklig bartender på Raffles Singapore.