Nästa gång du bokar hotell, varför inte göra det till mer än en övernattningsplats? Låt din hotellvistelse bli en upplevelse i sig genom att checka in i rummet där någon av dina stora idoler en gång övernattade. Tänk att sova i sviten där John lennon och Yoko Ono spelade in en singel, eller ligga och sola i samma solstol som Justin Bieber. Se vad som lockade legendarerna Freddie Mercury och Jon Bon Jovi till ett litet hotell i Arizona, eller varför Dumbledore-skådespelaren Richard Harris valde att bo sin sista tid i livet på ett lyxhotell i London.

Kändishotell Monte Vista

Hotel Monte Vista

Om du har vägarna förbi Flagstaff, Arizona under din nästa tripp till förenta staterna, föreslår vi en övernattning på Hotel Monte Vista för några nätter i stjärnornas fotspår. Ta in på rum 305 som var Jon Bon Jovis val, eller 216 för att bo som Michael J. Fox. För inbitna Queen-fans borde rum 403 bli det självklara valet, då det var där Freddie Mercury checkade in.

Kändishotell Copacabana Palace

Belmond Copacabana Palace

För den yngre generationen hotellbesökare, samt alla som älskar Hollywoodfilmer, kan Belmond Copacabana Palace vara det perfekta valet av hotell. Beläget i vackra Rio de Janeiro har hotellet haft celebert besök från popstjärnor som Justin Bieber och Miley Cyrus, men även skådespelaren Will Smith och filmproducenten Francis Ford Coppola har setts checka in för några nätters avkoppling.

Savoy Hotel

Kändishotell Savoy London

Ta in på Savoy Hotel för en majestätisk hotellupplevelse under din nästa weekend i London. Hotellet har en härligt lyxig vintage-look, och har bland annat haft Richard Harris, känd för många som Dumbledore i Harry Potter-filmerna, som hyresgäst under en längre tid fram tills han gick bort. För konstälskare kan vi berätta att det här hotellet är varifrån Claude Monet målade Themsen under år 1901.

Fairmont The Queen Elizabeth

Det sista hotellet i vår genomgång av kändisarnas favorithotell är det kanadensiska hotellet Fairmont The Queen Elizabeth, beläget i Montreal. Det var här den legendariske John Lennon tillsammans med Yoko Ono spelade in singeln “Give Peace a Chance” år 1969. Detta skedde i svit 1742, och checkar du in den 8 december kan du varje år se två dussin röda och vita rosor framför sviten för att hedra John Lennon på dagen då han gick bort.

Kändishotell Fairmont Queen Elizabeth