Så fort du känner för att det är dags för avkoppling är det spa som gäller. Att åka iväg för att bo på ett spahotell funkar vilken dag/helg som helst. När du känner för att skämma bort dig själv med en massage och lugn stund eller bara vill komma bort från vardagen kan det vara skönt att ta med sin partner eller vän.

Att välja ett spa som prickar av alla dina punkter i din lista kan vara svårt. Alla vi har krav på hur det ska se ut och vad som ska finnas. Det är allt fler som går på spa oftare och industrin bara växer och växer. Vi hör om nya spaanläggningar och spahotell ganska ofta och det är bra, för visst vill man ha sprillans nya spaanläggningar som erbjuder det där lilla extra och som kanske blir ditt nya favoritställe. För många kan det vara lite svårt att testa på något nytt, men vi anser att det är det bästa sättet att förhoppningsvis hitta något ännu bättre.

När man är på spa är det inte bara kroppen som får koppla av, utan även själen och sinnet. Du får känna lukten av ljuvliga dofter, ta det lugnt i myshörnan och basta dig varm och visst känner man sig avslappnad och bekväm både under den tid man är på spat och efteråt? Man känner sig som en nyfödd människa helt enkelt.

 Nedan kan du läsa om vår topp två spahotell i Stockholm:

På plats nummer ett har vi ett spahotell som heter Skepparholmen och ligger i Nacka, Saltsjö-boo. Du kan enkelt ta dig dit med buss eller bil. Spahotellet har även gratisparkering för alla sina gäster precis utan för hotellet. Skepparholmen spa ligger ute på skärgården vilket gör den så unik och mysig. Du har inget förutom naturen runtomkring dig. På somrarna och även på vintern kan du ta dig ett dopp i sjön och sedan springa in i bastun som ligger precis vid hamnen om du skulle frysa. skepparholmen spahotell

Spahotellet Skepparholmen erbjuder olika paket och dessa kan ändras vid högtider. Prisexempel för ett paket är: 2175 kronor per person för en heldag. En heldag på spat är från klockan 9.00 till klockan 16.00.

Dagen börjar med att du får en badrock, handduk och tofflor. Det är dags för dig att byta om i omklädningsrummet till badkläder. När du är klar får du gå och sätta dig inne på lobbyn och vänta på din behandling som du har bokat innan din vistelse. I lobbyn bjuder de på dryck såsom te, kaffe och smaksatt vatten och du får även plocka på dig olika nötter och frukter medan du sitter i en lugn miljö och kollar ut mot den stilla sjön i badrock. Du får snart gå in och få din behandling, kan det vara en helkroppsmassage eller en ansiktsbehandling? Ja, som sagt, det väljer du själv!

Efter din behandling är det bara att njuta av alla de olika faciliteter som erbjuds, du har duschar med olika dofter, en bastu med utsikt, en utomhus och inomhus pool osv. Vid lunchtid bjuds du även på en lunchbuffé.

Spahotell nummer två är ett spaYasuragi spahotell som inte är likt Skepparholmens spa. Yasuragi är namnet på det japanska spahotellet som också ligger i Saltsjö-boo. Inspirationen kommer helt klart från Japan och dess kultur och tradition. Här kan du promenera i deras japanska trädgård, njuta din behandling och bo på ett mysigt och vackert hotell. Även här erbjuder de olika paket som du kan välja bland, det finns garanterar något för dig!

En övernattning i ”Tokyo” är perfekt för dig som vill komma bort från vardagen och njuta av en lugn miljö. I detta paket ingår en frukostbuffé, en japanska middag, entré till det japanska badet där du bjuds på fruktbuffé samt te och du får delta i dagens aktivitetsprogram. Vill du så kan du boka en behandling medan du är på plats på spat. Annars är det bara att njuta av deras pooler, olika typer av bastu och en god lunch eller middag.