Läs om exklusiva hotell och hotell event - Din guide i hotellvärlden

När man letar efter hotell så är det bar att vara tydlig med vad det är man förväntar sig av sin vistelse. Vill du ha lugn och ro? Vill du att det ska finnas tillgång till barnpassning? Vill du ha tillgång till gym och pool? Skriv ned allt som du önskar få ut av din vistelse så blir det lättare att plocka bort de alternativ som saknar något av det du önskar. Många väljer även att titta på hur många stjärnor som hotellet har fått. För att du lättare ska förstå vad dessa stjärnor betyder så har vi gjort en liten guide här nedanför.

1 stars.svg  För att ett hotell ska bli tilldelad en stjärna så behöver det finnas primärt gemensamt utrymme för badrum. Det ska finnas handduk, frukostservering, centralvärme, daglig städning, möjlighet till väckning samt tillträde dygnet runt.
2 stars.svg Har ditt hotell två stjärnor så ska hoteller förse sina gäster med tvål, duschkräm samt badlakan. Det ska finnas sänglampa och tv på rummet samt så ska minst 40% av de rum som erbjuds ha privata badrum.
3 stars.svg För ett trestjärnigt hotell ska det finnas receptionsservice 14 timmar om dygnet. På rummen ska det finnas privat badrum, hårtork, helkroppsspegel, arbetsbord, bagagestativ, TV och radio, wi-fi på hotell, bagageservice, tvättpåsar och hiss.
4 stars.svg För att ett hotell ska få fyra stjärnor så måste receptionen vara bemannad 18 timmar om dygnet. Det ska finnas en bar 6 dagar i veckan samt så ska hotellet erbjuda bekväma möbler, dator, safebox,wi-fi på rummet, minibar eller roomservice, middagsservering 6 dagar i veckan och dagstidningar att läsa.
5 stars.svg För fem stjärnor krävs det att det finns 24 timmar receptionsservice, toalettartiklar som badrock och tofflor. Extra kuddar, bekväma möbler i rummet, bar och middag 7 dagar i veckan, minibar och roomservice, strykservice, tvättservice, mystery checking samt sviter.

Observera att alla de krav som gäller för olika nivåer också kräver att föregående nivås kriterier uppfylls.

Är du intresserad av att läsa om 5-stjärniga hotell som är kända världen över så kan du besöka vår sida som presenterar kända hotellkedjor.